Today's outfit


F R Å G E S T U N D

Okej, alla frågor som ni vill ha besvarade, kommentera detta inlägget!!! Om ni redan frågat men inte fått svar, kommentera igen för det blir mycket lättare att se alla frågor i samma inlägg! 
 
Ni kan fråga precis vad ni vill och lovar att svara på allt så tydligt jag kan! Det kan vara allt ifrån värdfamilj, när det är bäst att åka, organisationer, priser, hemlängtan, skolan, kompisar OSVOSV. Allt ni vill veta!

Tv mys med Rudi


Lite nytt från den senaste månaden

 
Gråa byxor från GAP / Miss me jeans / T-shirts, mjukis-shorts, kofta från Hollister / Kjol och hoddie från A&F / Grå T-shirt och tunika från GAP / Plattång från Paul Mitchell / Trosor och body mists från VS / Juicy Couture dress / Väska från Coach / Uggs / Nike skor

Stoppa hemläxorna?

Satt i förra veckan och tittade på en debatt som handlade om att stoppa hemläxorna och har inte kunnat släppa den tanken sen dess. Där satt det en småbarns mamma som kallade sig välutbildad och argumenterade för att hemläxorna skulle stoppas. Och vad var argumenten? Att man skulle ha kul?
Hur DUM får man lov att vara och tro att stoppa läxorna skulle på något sätt vara en bra idé? Hur kan man ens sitta och säga i TV att det är viktigare att ha roligt än att göra läxor. Jag SKÄMS!!!! Och sen sitter det en s.k forskare som säger sig veta att det finns ingen seriös forskning på att läxor ger något värde. Alltså, utan läxor, hur INKOMPETENTA skulle vi inte vara då? Hur mycket längre tid skulle det inte krävas för att kunna utbilda sig? Visst, jag klagar ofta på läxor och alla tonåringar vet hur jobbigt det kan vara att sitta uppe sent för att man har för mycket läxor men jag skulle ALDRIG byta ut läxorna för att ha kul. För mig är det KUL att lyckas få bra betyg, att lyckas få en bra utbildning. Och även om jag inte alltid får toppbetyg så vet jag hur det känns att få det. Jag minns när jag fick A i sociologi och jag var SÅ glad, det var KUL för mig.
 
Så vad är definitionen av kul? Alla har vi olika tankar om vad som är roligt och värt att lägga ner tid på. Vissa anser att det är viktigast att lyckas inom skolan för att senare ha möjligheten välja ett KUL jobb. Det är tillexempel min åsikt, jag tycker det är så mycket viktigare att lyckas få en bra utbildning för att senare i livet kunna ha möjligheterna att välja precis vad jag vill göra. 
 
Tänk efter, skulle det inte ta mycket längre tid att lära sig saker om vi inte hade läxor? Det kanske låter som en dröm för vissa men om man tänker ett steg extra, hur VÄRT är det inte att faktiskt ha läxor? Kunskap är den största nyckeln till att lyckas med ALLT. Det räcker inte att bara sitta i skolan för att sen stänga av sig helt från skolan när man kommit hem. Arbetsliv och fritid flyter ihop mer och mer och det är bara ett faktum. Hur många av era föräldrar arbetar inte hemma efter en arbetsdag? Kanske inte varje dag, men det blir bara vanligare och vanligare. Jag har tex växt upp i en miljö där arbete och fritid alltid flytit ihop. 
 
Sen är det självklart väldigt viktigt att ge EFFEKTIVA läxor. 
 

Lama

Okej förlååååt, bloggar helt uselt!!! Men vet inte vad jag ska skriva om helt ärligt... VAD vill ni läsa? VAD för bilder vill ni se? Ni som är intresserade av bättre uppdatering plz kommentera!!
 
Idag slutade jag en timme tidigare än vanligt (kl 2) vilket var skönt plus att jag inte hade någon tennis träning idag, skönt hehe... Sen jag kom hem har jag pluggat lite och tittat på TLC, i princip det ända vi kollar på här hemma. MTV och TLC, iblaaand disney chanel. Saknar nyheter liteee, vill ju kolla på BBC men jaja. 
Annars då? Vi ska snart gå över till country cluben och äta middag. Är ledig imorgon vilket är liiivet! Lovar att uppdatera imorgon med lite roligare bilder! 
 
(Och förlåt, tog inte så många bilder på state fairen, filmade lite dock och det kanske kommer upp nångång. Här är en bild på en lama dock, hehe)
 

Farmor

Miss you so much it hurts, I still don't get why you're already gone... I love you.

Yo

Tjäääna!! Sitter just nu hemma och tittar på titanic, hade helt glömt av vilken bra film det är... Tänkte att jag skulle se den för några dagar sen och nu märkte jag att den gick på tv så nu sitter jag här i soffan helt alone och lipar.
 
Jaja, denna vecka har varit bra. Igår var det fotball game på vår skola och det var ganska tråkigt höhö. Förstår verkligen inte vad det går ut på och dessutom vann vi så himla stort så aa.. Men efter att spelat klart åkte jag och några kompisar till Freddy's som är en resturang kända för sina hamburgare tydligen. Det var iallfall jättekul!! Kom hem vid 11 tiden och då tittade jag lite på Greys anatomy innan jag somnade. 
 
Idag vaknade jag vid 8, pluggade lite innan jag gick över till Katie som bor 30 sekunder från mig, så jääävla härligt!! Vi umgicks lite innan vi åkte till ett shopping center där vi gick omkring ett tag. Köpte med mig lite grejer som jag tänkte visa nångång! 
 
Ikväll skall vi iväg till en jätte mysig resturang som också är en slags nöjes-flygplats. Betalar man lite extra kan man ta sig en liten flygtur. Hatkärlek till att vi äter ute i princip varje dag, det är jävligt gott men fyfan va mycket skit man äter... Saknar mitt träningsliv och mina sallader med gurka, paprika och majs:((( 
Igår va första gängen jag använde jacka!!! Längtar lite tills det blir liiite kallare så man kan använda jackor till skolan utan att svettas ihjäl...
 
Har inte så mycket mer att säga just nu! Pusss
Last night, me, Corbitt and Ellie ♥
 

Gabzzz

Precis tagit mig en härligt dusch och ligger nu i sängen. Denna kväll har jag spenderat framför datorn tillsammans med Gabriella på skype. Närmare än så kommer vi inte varandra... Var så otroligt skönt att prata med henne, pratade i över 2,5 timme och det behövdes verkligen! Blir så himla glad!
Samma känsla fick jag när jag pratade med Issa här om dagen, kunde inte att sluta tänka på det på hela dagen. Den känslan man får när man inte pratat med sin bästa vän på en månad och helt plötsligt hör hennes röst. Obeskrivligt!!!! Ni är så saknade, allihoppa! Även er jag inte pratat med sen jag åkte. 
 
Jaja, nu om annat. Imorgon ska vi till något som heter state fair, skall bli riktigt kul faktiskt! Vet dock inte riktigt vad det är, men har hört att det ska vara kul. Återkommer imorgon om hur det var. Ska ta med mig kameran också! Har inte använt systemen sen NY...
Ja, det finns inte så mycket mer att säga. Undrar ni något får ni alltid kommentera. Ska försöka uppdatera bättre nu! :)))
 
Btw, BIG love to Aviciis new album!

Q/A

Meliz - Jag är född år 2000, så blir alltså 14 år nästa år och tänker då på att åka hela året i åttan alltså. Det är 99% säkert men nu när du säger att det är roligare att åka när man gått ut nian började jag tänka lite.. Kommer jag inte ha kul i USA tror du? Tack för svar :) Kram
Du kommer ha as roligt i vilket fall! Om du känner dig redo tror jag absolut att du kommer ha super kul! Det blir vad du gör det till! :) Kramiss
 
Miranda - Hej! 
Funderar starkt på att åka som utbytesstudent och blir mer och mer övertygad när jag läser din blogg men har några frågor! 
Jag funderar på att åka med STS, vad är det bästa med dom och rekomenderar du dom? 
Kommer du att åka bort på något lov med STS på någon av resorna dom annordnar? 
Hur öppna och intresserade är amerikanarna? 
Tack på förhand!
Det bästa med dom är hur effektiva dom är! Dom hjälpte verkligen mig i början, speciellt eftersom man var tvungen att ha en intervju med målsman men eftersom min mamma bor utomlands fixade dom det hur lätt som helst så vi kunde ha det på skype istället! Dom är också väldigt hjälpsamma och snälla. Sen deras läger i NY var det bästa jag varit med om helt ärligt, lovar att STS är bättre än EF och explorius och alla dom. Välj STS!!!!
Jag och några vänner funderar på Hawaii resan men det beror på om vi alla tre kan åka på den. STS annordnar bara förberedelse läger och en coast to coast resa i slutet av året. Sen annordnar min amerikanska organisation olika resor bla till Hawaii, Californa och ngt mer. Jag kommer inte åka på CTC med STS eftersom min familj kommer i slutet och så ska vi åka runt i USA (förhoppningsvis). Men som sagt, kanske Hawaii! 
Många av amrikanarna är jätte öppna och pratar mycket, men sen finns det självklart dom som inte gör det!
 
Emma - Hej! Jag tänkte bara fråga om du tränade tennis i Sverige innan du åkte till usa? :)
Nopp, tränade bara på gym i sverige, har tränat tennis när jag var liten men det var nog 10 år sen sist och jag är bättre en del i laget... 
 
S - haha vad har du på dig för kläder om inte shorts ,jeans och så ?Typ kjol?;)
Jag har kjol och klänning på mig varje dag... Man får använda byxor som inte är jeans, jag kan tillexempel använda mina Dr.Denim men gör inte det nu när det är så varmt... 

Heyyy

Hallå!! Länge sen nu. Har verkligen ingen tid till annat än läxor på veckodagarna. Önskar jag kunde bli en lika rutinerad bloggare som Gabz men det verkar helt omöjligt:///
Polhem är så jävla lätt jämfört med detta så det går inte ens att jämföra... Issa, det är tillochmed svårare än naturlinjen!!! :(((( Men det funkar, älskar alla lärare så otroligt mycket. Dom är så himla bra och det är just detta som gör det värt att betala extra för privatskola. Lärarna engagerar sig så himla mycket mer och verkligen bryr sig! Det hjälper mig mycket! 
 
Annars då? Jo här flyter allting på som vanligt. Allting börjar bli en vardag nu men det bästa med detta stället är att ingen dag är sig lik. Visst, jag går i skolan varje dag exact samma tider, tränar tennis två timmar, får stjuts hem, äter och gör läxor. Det är i princip vad jag gör, men de är de små sakerna som gör att man inte tröttnar eller vaknar upp och känner sig trött på livet. Varje dag är annorlunda och jag bara känner mig glad hela tiden även om det finns mycket som är jobbigt. 
 
Det bästa är också att jag aldrig känt någon slags hemlängtan. Visste nästan att det skulle bli så eftersom jag SÅ länge velat lämnat Sverige. Får så jävla mycket ångest över att jag slösat så många år i Sverige redan, har redan planer på att inte fortsätta bo i Sverige nästa år... Hehe:))) Missförstå mig inte, det finns självklart många där hemma jag saknar. Men blää, fyfan va tråkigt att bara stanna i Sverige!!!! 
Jag bara klagar och klagar på lilla Svergie... Förlåt alla sverige vänner, ni vet att det inte är emot er!!! Det finns mycket jag älskar där hemma men är så förbannat trött på samma jävla tråkiga skit hela tiden! 
Jaja, nu skall jag sova. Imorgon är det fredag, vilket betyder att man får ha jeans på sig. LYCKA! (Ja, man får bara ha det på fredagar och nej jag vet inte varför) Vi får heller inte ha shorts vilket suger men jag har vant mig nu. Puss!!
Förlåt för alla tråkiga bilder... Detta var i söndags när vi slog sönder en pinata, de va kul. Dock är godiset så jävla äckligt härrrr. Saknar lösgodis. SNÄLLA KAN NÅGON SNÄLL SJÄL SKICKA??? 

Football

Äntligen helg!!! Min lycka är obeskrivlig. Dagarna går verkligen helt otroligt fort här borta. Hinner knappt blinka innan en skolvecka gått typpp. 
Idag var det en liten speciell dag, vid 2 tiden samlades hela skolan utanför på fotbollsplanen för att bilda siffran 50 (skolan fyller 50 år detta året), det roligaste var ju dock att skolan hyrt in ett flygplan som tog fotot. Jag trodde någon skulle ställa sig på läcktaren men ickeee, fint skall det va! 
 
Idag var det även säsongens första american football game! Det var roligt men vi var tvugna att stå upp hela tiden vilket var en aning jobbigt och matchen varade i över två timmar... Men det var sjukt härligt att vara där, school spiriten är sjuuuk. Skolorna i sverige kan slänga sig i väggen för dom kommer aldrig nå upp till denna nivå!
 

För iövrigt så har det inte hänt så mycket denna vecka. Varje dag är egentligen den samma, går i skolan, tränar tennis, pluggar, äter, sover. Det är de enda jag gör i princip. Hade min andra tennis-match i veckan också och vann faktiskt:)) Hihi, de va jätteroligt!                
 
Nu ska jag titta lite på Greys anatomy innan jag går och lägger mig! Puss på er allihoppa där hemma!

Plugg


Q/A

Julia - Åh vill också åka, är lika gammal som du och har velat åka länge, men är ju så himla dyrt .. :/ men tänkte fråga om du tycker att det är mycket school spirit, är det typ american football matcher, homecoming och sånt ? :)
Ja, det kostar en del pengar men det är så otroligt värt det!!! Och JA, det är mycket high school spirit! Matcherna har inte kommit igång ännu utan dom börjar om en vecka. Men man har andra slags aktiviteter istället som tex Booster night, där alla lagen presenterades. Eftersom jag är med i tennislaget blev jag presenterad inför hela skolan vilket var lite roligt! Varje fredag skall man använda något plagg som håller spiriten uppe, football killarna använder sina match tröjor (som förresten är as fula, HATAR puffaxlarna som alla football tröjor har). Nästa helg sätter matcherna igång och då är dom varje vecka och alla i hela skolan engagerar sig!
Homecoming och prom är det också snart dax för, prom tror jag är nästa termin men homecoming är nästa månad! Åk om du får chansen!!:)))
 
Emma - Hej, jag har funderat på att åka på utbytesår till USA väldigt länge nu och jag är 99% säker på att jag ska åka. Det ända som jag grubblar på är när jag ska åka. När åkte du det vill säga hur gammal var du när du åkte? Hade du gått ett år på gymnasiet innan du åkte? tycker du det var ett bra val isf?
Jag är född 96 så jag är 17 år nu. Jag hann gå ett år på gymnasiet innan jag åkte och för mig var det de bästa valet nånsin. Jobbigare hade det nog varit om jag älskat min klass men eftersom det inte var fallet var det inga problem alls att åka. Jag rekomenderar dig till tusen att åka när du börjat gymnasiet eftersom du mognat till mer och kommer få göra mycket mer när du väl är i USA. Åker du efter nian blir du förmodligen en freshmen eller sophmore vilket inte alls är lika roligt som junior eller senior! 
 
Anonym - Läser du några andra bloggar som är utbytesstudenter i usa?? Länka dem du tycker är bäst är så kul att läsa om:) 
Jag har några stycken länkat under länkar och sen rekomenderar jag dig läsa mina två vänner Gabriella och Gabs bloggar. När jag läste massa bloggar var jag inne på utbytesstudent.se för där finns jättemånga bloggar!!

Bio

Denna söndag spenderade vi på bästa sätt genom att gå på bio. Vi såg ''The Butler'' som var hur bra som helst! Jag kan vara rätt kritisk när det kommer till vissa filmer och mina vänner vet vad för slags filmer jag helst ser på, dvs gärna inte någon kärleks-drama-skit som inte har någon vettig handling iöverhuvudtaget. Där har jag och mina vänner väldigt olik smak... I vilket fall, så var detta en film som passade mig alledes utmärkt så det var ju bra! Och förresten så var bion hur stor som helst!!! Plus att man väljer sina platser själv, så man köper biljetter sen går man in i salongen och sätter sig vart man vill. Lite annorlunda från biograferna där hemma... 
 
Efter filmen åkte vi hem en sväng innan vi åkte till min vpappas föräldrar och åt middag. Jättemyyys. Imorgon är det måndag och då är alla i USA lediga då det är Labor day, vet inte riktigt vad det är egentligen men jag tackar för en ledig dag från skolan! 
Hoppas allting är bra där hemma, kramizarrr.

Svar på tal

Nina - Kan du inte berätta hur du anmälde dig till detta? vart gick/ringde/skrev du till? kollat igenom såå många inlägg och är så avundsjuk!! jag går i 8:an just nu och vill verkligen göra det som du gör och jag har pratat med mina föräldrar i ett år om detta nu och dom tycker som mig. Skulle behöva din hjälp!!
Gud va roligt att du också vill göra detta, kan inte förklara med ord hur glad jag är som får chansen att åka hit. Mår dåligt av tanken om jag hade tvingats stanna i Sverige ett år till hehe... Har i hela mitt liv velat komma IFRÅN Sverige och upptäcka annat, förhoppningsvis behöver jag inte flytta tillbaka dit på några år utan kanske stannar här:))) Who knows... 
I vilket fall så bör du först leta reda på lite information om de olika organisationerna innan du bestämmer dig för vem du vill åka med, det gjorde inte jag utan bara chansade på något av de flera som finns. STS kan jag dock säga är BÄST!!! Är så otroligt nöjd med dom, så rekomenderar dig att gå in på sts hemsida där det står massa information om hur man anmäler sig osv. Så där bör du börja, tror de allra flesta hemsidor beskriver noga hur du ska gå till väga när du väl bestämt dig för att åka! Om du behöver ett tydligare svar så skriv gärna igen!! Kramisss:))
 
Anonym - Innan du åkte till USA och så, tyckte du Polhem var en bra skola då? Är de någon du rekommenderar?? 
Hmm... Gick ungefär 1,5 månad innan jag försökte byta ifrån den hehe... Polhem var inte mitt första handsval utan det var samskolan och kände mig aldrig helt nöjd med skolan, tyvärr. Den är absolut inte dålig men jag trivdes bara inte speciellt mycket. Min klass var väll sisådär vilket alla i klassen tyckte, alla klagade hela tiden på vår sammanhållning men ingen gjorde något åt det. Lekioner blev ofta inställa, lärarna har inte så bra koll för dom har så många elever, klasserna är stora, många lärare är unga och oerfarna och är inte bra helt enkelt. Jag hade bara EN bra lärare, och det var i Sociologi. Hon var riktigt, riktigt bra måste jag säga men ja, det var i ett ämne bara tyvärr.
Men jag vet inte riktigt, den har sina för- och nackdelar, vissa saker är super med Polhem, tex matkortet är en extremt stor fördel då man alltid åt sig mätt och var pigg under lektionerna. Ilandsproblemet för oss polhemmare var vilken resturang vi skulle välja liksom, vi hade många att välja på men tillslut tröttnade man en del. 
Men allt beror på vad du jämför med, skulle jag tillexempel jämföra med den skolan jag går på nu skulle jag ALDRIG gå tillbaka frivilligt till polhem för den är så otroligt mycket sämre MEN skulle jag jämföra med någon dålig skola i gbg så skulle nog Polhem vara en av de bättre. 
Sen skulle jag nog vilja påstå att mycket av de problem som finns på polhem finns även på andra skolor och det är mest pga vårat skolsystem, klasserna är ju ofta ganska stora på alla skolor och allt färre vill bli lärare idag vilket såklart slår tillbaka på oss elever. 
 
Ledsen för så långt svar, så för sammafattning så skulle jag rekomendera dig att åka till öppet hus och se vad du tycker, jag har svårt att ge någon bra synpunkt på Polhem eftersom jag inte riktigt trivdes av många anledningar! 

Hellu

Här har ni lite bilder från skolan, det är lite svårt att fota inuti för har aldrig tid och känns lite wierd att gå runt med en kamera... Dessa bilder tog jag iallafall under min foto klass så då gick det braoo. Kan berätta lite om de kurser jag läser om det skulle vara intressant. Photo 1, AP U.S government, study hall, advanced composision, drawing and painting, english 2 & algebra 2. Gov handlar om hur USAs regering fungerar osv, tror det kan bli en riktigt intressant kurs. AP står för Advanced Placement och betyder att de är svårare än de andra klasserna då detta är en collage förberadande klass. Study hall är klass där man får tid att göra läxor eller annat, adv comp är också collage förberedande och man riktar in sig framförallt på skrivning. 
Har ganska svårt för matten här då man i Sverige har ett helt annat system än här, jag läser tex algebra 2 här och kommer då enbart ha algebra hela året. Hmmm. Får se hur det går höhö.

Nu ligger jag i sängen och pratar i skype med mamma. Men skall sova snart, puss!

RSS 2.0