Yes!!!

Är hemma från jobbet just nu för har lunch, ska snart åka tillbaka och jobba de sista två timmarna innan jag är fri!!! Så otroligt skönt att sluta jobba och ha en veckas ledighet innan jag åker! Fick förresten precis mina flygbiljetter genom brevlådan och såg precis att jag åker en dag tidigare än vad jag trodde. Ska samlas på landvetter 17.15 och sen därifrån åker vi, alla STSare från gbg till stockholm och sover över där en natt på hotell. Sen, den 8 augusti åker vi allihoppa till London och sen vidare till JFK, New york. Fick även schemat till hur NY prep course kommer se ut och allt ser jätte kul ut! 
Har alltså en liten vecka kvar här... Har massor att göra och som tur är kommer mamma hem på fredag morgon och hjälper till med alla förberedelser! Åhhh, längtar så jävla mycket!!!! SJUKT
 
Igår efter jobbet åkte jag in till stan och träffade Matilda. Det var så himla härligt att träffa henne verkligen, vi satte oss på thaien i arkaden i några timmar och lite senare kom även Amanda! Hade en jätte trevlig eftermiddag och förhoppningsvis hinner vi ses en gång till innan hon åker till Rhodos på söndag! 
Nu ska jag iallafall dra mig tillbaka till jobbet... Hörs senare, puss
 
 

Svar på tal

Hej! 
Jag undrar hur du bestämde dig för att åka med STS? Vad avgjorde saken för dig? 
Jag ska nämligen åka nästa år och är just nu i steget med att välja organisation och det är såå himla svårt! 
Tack på förhand, ska bli riktigt kul att följa din resa! 
Kajsa
 
-Hej Kajsa! Va roligt att du också ska iväg. Jag längtar så otroligt mycket tills jag åker, spricker snart pga längtan! I vilket fall, för att ge svar på din fråga angående organisation så kan jag tyvärr säga att jag inte alls kollade igenom de olika organisationerna noga alls. Jag sökte bara på ''utbytesår USA'' på google så kom STS upp som första val. Visste även vilka STS var då jag fått mycket reklam osv från dom sedan tidigare, hade ingen aning om vilka olika organisationer det fanns förrens efteråt jag ansökt. Men jag är änså länge jättenöjd med STS, har egentligen ingenting negativt att säga om dom. Eftersom jag var väldigt sen med att ansöka och jag har en mamma som bor utomlands hade jag ingen möjlighet att gå på en intervju eller skriva test, utan allt det kunde vi lösa via skype vilket bevisar att dom är väldigt förstående och hjälpsamma. Det är ju annars ett krav på att man skall gå på en intervju med en målsman men vi hade intervjuen på skype vilket fungerande helt utan problem!
De svarar alltid fort på mejl, är tydlig med information och är väldigt snälla! Jag har fått en grym värdfamilj och trots att jag gjorde delstatsval och inte hamnade i någon utav mina valda stater blev jag jätteglad över min placering! Allting känns bara så otroligt bra och jag är SÅ taggad på att åka! 

Hoppas du fick svar på din fråga och om du undrar någonting mer så är du jättevälkommen att höra av dig. Ha det super!!!

Utbytesstudent.se

Ni hittar mig nu på utbytesstudent.se, hemsidan jag typ lever för atm. Är inne på den hela tiden och läser olika saker som bloggar, forum osv. Så skönt att veta att det finns andra i samma situation som mig. Förresten, om det finns några blivande utbytesstudenter som läser min blogg och vill bli länkade så är det bara att säga till! Länkar er gärna, än så länge är inte min länk-lista särskilt lång;) Pusss
 

Pearl harbor

Ligger och tittar på Pearl harbor at the moment, sån otroligt fin film. Älskar den så himla mycket, duktiga skådespelare & finaste soundtracket. Vet inte hur många gånger jag har sett denna film men väldigt många gånger iallafall, blev verkligen beroende av låten ''Tennessee'' som spelas mycket i filmen. Lärde mig att spela den på piano i typ sexan och tror aldrig jag kommer glömma av hur man spelar den. Love it.
Imorgon ska jag förhoppningsvis träffa Matilda en stund, sen ska jag fixa lite ärenden i stan. Mån, tis, ons består av jobb sen på torsdag kommer mamma hem!!!! Längarrrr

/

 
 
 
 
 

Exchange student

Nu är det alltså tolv dagar kvar tills jag åker. Oh god, it feels weird but I'm so freaking excited!!!! Det är en känsla som är så svår att förklara och även att hantera. I vissa perioder vet jag inte hur jag ska bete mig. Helt plötsligt vill jag åka omedelbart, man vill härifrån, träffa andra utbytesstudenter, träffa sin värdfamilj, börja high school, prata engelska hela dagarna osvosv. Allt jag sett fram emot i några månader börjar snart bli verklighet och det är när jag inser att jag snart flyttar, att allt snart förändras från mitt nuvarande liv, man blir nervös & rädd men även lycklig & glad. Det är känslor som konstant är med dig, i tankar och i drömmar, på dagen och på natten
Jag har mina förväntningar, förhoppning och drömmar på hur detta år kommer se ut men jag har också rädslor. Man är rädd för att misslyckas, att värdfamiljen inte passar, att man inte hänger med i skolan, att man inte får några vänner osv. Det finns massor att vara rädd och orolig för, men det finns så otroligt mycket mer att se fram emot.
Example one- man får möjlighet till att prata engelska 24/7. Jag älskar engelska, trots att jag inte är överdrivet bra på det är det bara nånting som får mig att älska språket. Älskar verkligen de faktum att flytande engelska inte kommer vara några problem när jag kommer hem igen!
Example two- man upptäcker en helt ny kultur. Ingenting kommer vara som här. Samhället, skolan, människorna, maten, traditionerna, religionen. Allt kommer förändras och det kommer kännas konstigt i början men en viktig del av utbytesåret är att kunna anpassa sig. 
Example three- hur mycket man kommer utvecklas som person. Man ska helt plötsligt klara sig utan sin familj, sina vänner och allt/alla som får en att känna sig trygg hemma. Man kommer hamna i svåra & obekväma situationer och då gäller det att vara stark för att kunna komma över dem. 
Example four- skolan. Skolan är otroligt mycket bättre i USA än i Sverige. Vi har generellt sett en ganska låg utbildningsnivå i Sverige. Ganska få bra skolor och allt fler väljer att inte fortsätta läsa gymnasiet. Jag ser verkligen fram emot att börja i en bra skola. Märkte en sån otroligt stor skillnad på skolan i NYC och den i sverige när jag bodde i USA. Den matten jag läste då (gick i trean) är i princip lika svår som den jag läste nu i ettan på gymnasiet. Har fortfarande kvar de böckerna vi fick och harregud, It's an incredibly big difference! Skolan jag börjar på nu sägs vara väldigt bra, har bara sett bra resensioner om den så jag känner mig jättenöjd över att ha hamnat i den. 
Det finns verkligen hur mycket som helst som gör att det är värt att åka iväg. Alla vänner man kommer få, alla otroliga upplevelser, nya erfarenheter, allt!!!! 
Är så otroligt glad över att jag gör detta, hade jag inte haft utbytesåret att se fram emot hade jag nog varit väldigt ledsen just nu av många olika anledningar. Att tänka på mitt utbytesår har hjälp mig så himla mycket psykiskt! Är evigt tacksam till min mamma som gör detta möjligt. 
 

Waiting for D


Yesterday

 
Igår fyllde Amanda år så då överraskade vi henne med bio! Jag hade en jätte trevlig kväll och bion var grym, rekomenderar den faktiskt:) Visste ingenting om den och hade inte sett trailern så det var en posetiv överraskning!

Bäst

Haft tre sååå bra dagar med mina fina vänner! Vädret har varit på topp och allting har bara känts jättebra. Lite synd att jag jobbar under dagarna då det varit toppenväder men då gäller det att utnyttja kvällarna till max!!
I söndags låg jag ute och pressa hela dagen på balkongen senare på kvällen åkte jag och några vänner till Tumlehed och tro det eller ej så var det första gången jag var där. Det var verkligen jättefint där nere och inte alls mycket folk. Vi grillade korv och marshmallows och badade!!! Inte alls kallt i vattnet faktiskt, var dock bara i en kort stund för senare på kvällen kom det massa tjock dimma... 
I måndags träffade jag efterlängtade David, inte träffat honom på huuur länge som helst så det var jätteroligt verkligen! Jag åkte hem till honom efter jobbet en sväng sen drog vi till lilleby och badade och bara umgicks. Vid 9 åkte vi till gymmet och var där ett tag. 
Igår åkte jag hem till Amanda efter jobbet och åt tacos med tjejerna. Efter ett tag åkte vi ner till lilleby och några badade. Inte jag tyvärr då jag inte ville bli för kall när jag körde hem sedan. Vi satt där nere ett tag och bara pratade och hade det bra. Världsbäst. 
 
Idag fyller fina Amanda år. Grattis underbara du, du förtjänar en riktigt bra dag!!!! 
Nu ska jag laga mat och lite senare ska jag iväg, mer säger jag inte. Hörs sen! 

Summer

Sitter ute och steker i den underbara och starka (!!!) solen, huuuur härligt som helst. Oså en B&J på det jao
 

Mys

Hellu. Igår efter jobbet var jag jättetrött verkligen! Blir så när man går upp vid 6 varje morgon, man blir verkligen svin trött sen i slutet av veckan:( I vilket fall stannade jag bara hemma igår, gick upp till Ica och köpte B&J och lite godis och tittade sen på film. The help heter den och rekomenderar den verkligen! 
Idag har jag legat ute på balkongen hela dagen, så otroligt härligt väder idag! Nu är jag påväg ut, ska träffa Gustaf och lite andra också säkert, vi hörs! Pusss
 

SÅ JAG!!!

"Utbytesmania är ett stadie som infaller en utbytesstudent innan de far iväg. Det är ett sinnestillstånd som uppkommer i flera perioder från det att man har bestämt sig till dess att man åker. En period kan vara allt från en vecka till en månad lång.
Detta stadie kallar vi på utbytesstudent.se för UTBYTESMANIA. När man befinner sig i utbytesmania är man helt besatt av sitt utbytesår. Små funderingar om tex. vilken resväska man ska ha blir plötsligt stora och planering runt nuvarande studier försvinner.
Under utbytesmania letar även personen oändligt mycket information om utbytesstudentåret. Det sker vanligtvis genom bloggar, forum och artiklar. Vanligt är även att man terroriserar sina vänner, som inte alls är lika intresserade, med frågor och räddslor.
– Jag lovar, jag kommer sitta ensam i matsalen och alla kommer tänka: ”There is the strange foreigner”.
Men oroa er inte för mycket. Stadiet går över och när man väl får uppleva situationerna förvandlas de tidigare tankarna till roliga historier."

Kan inte beskriva med ord hur mycket detta passar in på mig, blir helt galen snart! Har skrivit om det innan om hur mycket bloggar/forum jag läser hela tiden. Det tar över mitt liv snart typ, okey maybe not but almost. Men det känns skönt på något sätt att jag inte är den enda som blir helt besatt, jag hoppas dock det går över snart för ibland kan det vara riktigt jobbigt. Går tillexempel och lägger mig väldigt sent för att kunna läsa massa... Sjuuuukt verkligen! 

Don't talk to me like I'm stupid


Tre från förra veckan

 

Tagga

Heey. Vart ett tag sedan jag uppdaterade denna lilla blogg men har inte kunnat. Har haft ett par tuffa veckor men nu börjar allting lätta upp en del. Mina dagar ser iallafall likadana ut, går upp tidigt för jobb, jobbar till 3 tiden sen drar jag till gymmet eller hem. Idag var det en jättefin dag så la mig ute på balkongen as soon as I got home. 
 
Idag är det 22 dar kvar tills jag åker. Jag längtar, jag längtar något så otroligt! Så sjukt svårt att beskriva med ord, vill bort härifrån!!! ((((Inte pga mina vänner)))) men för att jag vill uppleva meeer. Jag vill inte stanna här i lilla tråkiga Sverige? Neeeej, finns så himla mycket intressanta ställen här i världen och Sverige är inte ett utav dom! 
Tjugoitvå dagar alltså, för inte alls längesen var de maj och jag hade precis blivit antagen till programmet. Vart försvann all tid? Helt ärligt är jag så himla glad över att det snart är avresa, jag behöver inte mer tid här nu. Jag känner mig helt redo för att åka och jag hoppas detta år kommer bli helt amazing. Ska verkligen kämpa för att det ska bli det, vet att det kommer bli tufft i vissa perioder men jag ska klara detta. Punkt
 
 

Gym + The OC


Gurriz

Imore tillbringade jag i princip 3 timmar till att städa! Väldigt skönt efteråt... Vid 5 åkte jag hem till Gustaf där jag tillbringade kvällen. Vi tittade bl.a på Jurassic Park, hahah BÄST! Efter ett tag gick vi ner till Maxi och köpte lite cola och godis och satte oss ute en stund. Myyyys.
Nu ska jag gå och lägga mig, jobbet börjar klockan 7 imorgon och ska cykla dit. Hurtig tjej höhö:)) Pallar verkligen inte ta bussen och inte moppen heller för den delen... Efter jobbet blir det förhoppningsvis gym! Vi höres, pusss
 

Två braa


6 juli 2013

Godmorgon! 
Hade en bra kväll igår med mina bästa tjejer. Vi fixade iordning lite middag hemma hos mig innan vi åkte in mot stan till Simon. Efter några timmar skulle alla dra till slottskogen men då åkte vi hem istället. Vi tyckte det var alledes för kallt utomhus:( I vilket fall kom vi hem vid 1 tiden och då åt vi lite innan vi somnade. 
Imorse vaknade vi vid halv 10 och då fixade vi iordning lite frukost. Nu har dom precis gått och jag ska börja städa lite, mitt rum är kaozz. Aja, finns inte så mycket mer att säga just nu mer än att vi hörs senare.
Puss
Tog inte så mycket bilder igår tyvärrrr
 

Parteyyy

Idag var det sista dagen på seglaskolan för ett år... Lite tråkigt faktiskt! Nu har jag ledigt denna helgen sen startar jag mina tre sista veckor med ännu mer jobb. 
Nu kommer snart Issa och Amanda hit så ska vi äta middag innan vi tillsammans åker till en i Issas klass som har fest. Ska bli naizzz, längtars mest tills att få träffa mina girls! 
Men vi hörs, pusss
 

Working


Brev

Igår blev jag himla glad när jag såg att jag hade fått brev från Kansas! Tänkte först att det var från värdfamiljen men det var från min Local coordinator, min lokala ''samordnare''. Hon kommer hjälpa mig att anpassa mig till mitt nya liv med vänner, familj, skola och såvidare. Den 24 augusti ska vi ha en aktivitetsdag med massa andra utbytesstudenter från Wichita området. Vet att det är 4 andra svenskar som ska till Wichita och det var även några från norge, brasilien, tyskland, nederländer och slovakien. Kommer bli så himla roligt att träffa andra utbytesstudenter från hela världen! Allt blir verkligen bara bättre och bättre... Längtar så tills jag lämnar Sverige!
 

iPad mini

Samtidigt som jag hämtade mitt visum hade jag även fått paket från elgiganten. En iPad mini! Fick den från STS och jag antar att det var för att jag anmälde mig till deras program inom en viss tidsperiod. Jag hade verkligen ingen aning om att jag skulle få den och helt pltösligt fick jag mejl från Petter (STS) som frågade om vilken färg jag ville ha på min iPad. Så det blev en positiv överraskning! Tack STS!!!
 

Visum!

Nu har jag fått hem mitt visum som jag fixade i måndags, det gick faktiskt väldigt fort! Så nu har jag 5 stycken visum i mitt pass, 1 för USA och 4 för Kambodja haha... Men nu känns det iallafall skönt att ALLT är klart innan avresa! Har vissa saker kvar, som att köpa presenter till värdfamiljen, packa osv men nu är allt de jobbiga klart:)) 
Idag har jag även jobbat som alla andra dar, imorgon är det sista dagen vilket känns lite tråkigt... Detta är ju verkligen världens bästa jobb! Nästa vecka börjar jag på nästa jobb och det är hemtjänsten, blir nog bra det med! Issa kommer hit några dar eftersom hon jobbar i Tuve, dvs 10 min ifrån mig. Blir kul, har inte träffar henne på ett tag nu och eftersom vi arbetar nära varandra och samma tider passar det jättebra att hon kommer ett tag:)
Nu ska jag svara på lite mejl innan jag tittar på greys anatomy! Pusss
 

Family

Har haft två såå bra dar! Har verkligen jätteroligt på jobbet, dock kunde vädret vara bättre... Idag har vi allafall grillat korv på en ö vilket var myyys. Förra veckan SPÖ regnade det hela dagen och fyyy va jobbigt det var att sitta och grilla korv då... Idag var det iallafall bättre vilket var skönt! 
Efter jobbet åkte jag direkt till långedrag för att träffa mina två kusiner och mormor. Var där några timmar innan jag blev körd hem. Finns inget bättre än att vara med familjen... 
Nu ligger jag iallafall och tittar en debatt från Almedalen, önskar sååå att jag var där nu!!! Älskar ju politik och debatter och nu under almedalen är det ju fullt av just det. Saknar verkligen underbara gotland...
Nu ska jag titta lite på världens bästa serie, greys anatomy. Pusss
 

Ny från Zara

Hej! Blev inte så mycket nytt idag tyvärr... Var väldigt taggad på att shoppa men hittade inte så mycket. Blev en hel del folk efter ett tag och jag blev för trött för att ens prova något. Men köpte detta halsbandet och en basic t-shirt också. 
Nu är jag verkligen huuur trött som helst! Har haft en så mysig dag! Imorgon ska jag jobba så vi hörs då, puss:)
Zara - 249 kr

Done

Tja, har precis blivit klar på ambassaden nu, det tog exakt 1,5 timme sammanlagt och hela besöket bestod i princip utav väntan. Inte speciellt roligt om man säger så... 
Nu står jag iallafall här och väntar på bussen, ska tillbaka tillhoteller en sväng innan jag drar ut på stan. Som tur är ligger hotellet precis brevid alla affärer så det är gött! 
Vårt tåg tillbaka till Göteborg går vid 16 tiden så har mycket tid till shopping samt lunch. Idag är det även 1 juli vilket betyder att jag har 1 månad kvar i Sverige, skönt! Dock kändes det som om det var Maj igår typ... Aja, hade bra, puss
 

RSS 2.0