Heiiii

Hellu! Tänkte skriva ett litet blogginlägg nu när jag äntligen har tid. Har alltid saker att göra efter skolan såsom tennis, plugg eller bara umgås med familjen. Jag trivs verkligen superbra i min värdfamilj. Alla är så snälla och omtänksamma! Gillar även lärarna på skolan jättemycket, eftersom den är så liten blir allting väldigt personligt och eftersom jag är utbytesstudent blir det lite extra speciellt för då vet verkligen ALLA vem du är. Folk kommer fram helt random och säger saker som 
- Oh, thats a really cute bag!
- I love your watch!
-Your skirt is beautiful!!
Osvosv, väldigt mycket komplimanger har jag fått över väskan och klockan, får det i princip varje dag. Jaja, i vilket fall så börjar jag trivas mer i skolan nu. Har fått några vänner som jag ibland är med på lunchen, men eftersom vi inte har några klasser tillsammans och inte alltid har lunch samtidigt blir jag ibland lite nervös då jag inte känner några andra så bra än. Men änså länge har det fungerat helt OK! Som tur är blir det bättre och bättre=) 

Imorgon är det fredag och då måste man ha på sig någon slags Collegiate tröja eller liknade, för att hålla high school spiriten uppe liksom. Åhhh, skolorna i USA är sååå bättre än dom i Sverige. Efter att ha varit här endast två veckor känner jag redan hur jag verkligen inte vill åka tillbaka till TRÅKIGA sverige!!! Jag har ju min familj och mina vänner där men kan ärligt säga att det är de enda jag saknar plus svenskt godis, hehe:))). Allt är så otroligt mycket bättre här!
Visst, det är inte alltid lätt och jag kan erkänna att jag ibland gått in på skoltoan och bara grinat eller bara lagt mig i sängen och deppat, framför allt gjorde jag det i början. När allting var så nytt, nu har jag börjat vänja mig vid allting och börjar mer och mer känna mig som hemma och inte som en gäst. 
Ibland får jag väldigt mycket ångest över skolan också, den är väldigt annorlunda från den hemma. Polhem suger så otroligt mycket om man jämför med skolan jag går på nu, går knappt att jämföra! Men det blir ibland lite problimatiskt då allt blir svårare för mig. Men det ska nog gå! 
Nu tänkte jag nana, puss!
Här är lite bilder på husen i området, inte de finaste om man säger så... Men väldigt stora vilket kanske inte syns så bra... Men man kan minst sagt säga att husen är väldigt annorlunda från dom vi har i Sverige! De sista huset är vårat:)

Some answers + my room

Kan du lägga upp bilder på ditt boende?:)) och även skolan osv, hade varit jättekul att se - Anonym
SV; Ja, jag förstår att vissa av er vill se hur jag bor så ska försöka fixa det så fort jag får tid. Här är lite bilder på mitt rum iallafall:)
 
Får du inte dricka alkohol på hela året? du är ju 17? och varför får du inte ha sex?? - Anonym
SV; Alkohol säger sig självt, jag är 17. I Sverige är det lag på att man måste vara 18 år men i USA är det 21... Man har en annorlunda bild på alkohol här. En del dricker, men de flesta gör det faktiskt inte. Det är mer vanligt att man använder olika slags droger här istället för alkohol. Men helt ärligt så gör det mig ingenting att jag inte får dricka eftersom jag länge känt att jag velat lämna alkohol och sånna grejer ett tag. Har gjort alledes för många och stora misstag pga det! Vet faktiskt inte riktigt varför man inte får ha sex, men antaligen beror det på säkerheten, att man inte ska bli gravid eller få sjukdomar osv.
 
Ungefär vad kostade datorn och köpte du den på en apple butik? - Kajsa
SV;Tror den kostade cirka 13k och jag köpte den på macforum som ligger precis utanför nordstan!
 

-

Long time no see... 
Ja, det var ett tag sen jag skrev nu, men har haft väldigt mycket att göra. High school har börjat nu och det tar mycket tid. Är i skolan hela dagarna, när skolan slutar har jag tennis practice i två timmar och när jag kommer hem måste jag äta, duscha och plugga. Plugget har inte riktigt kommit igång än eftersom det bara gått tre dagar änså länge. 
Skolan är iallafall väldigt bra! Lite för svår för mig kanske men om jag kommer arbeta hårt detta året kommer jag nog klara det. Förhoppningsvis! Har varit ganska orolig över det och verkligen stressat upp mig, men som tur är tar lärarna hänsyn till att jag är utbytesstudent! 
Hmm... Vad finns det mer och säga egentligen, det har ju hänt väldigt mycket det senaste men det är omöjligt att ta upp allting. Allt flyter på ganska bra. Har nyss varit hemma hos min granne Katie och Talyor som hade ett litet välkomstparty för mig, så himla gulligt verkligen!!! Så vi grillade lite, hängde vid poolen och vara umgicks. Väldigt mysigt:))
Igår träffades alla utbytesstudenter från Wichita området för en aktivitetsdag. Vi var på ett ställe där det fanns massa spelmaskiner, gocart, laserdome, minigolf osv, först gick vi igenom alla regler osv, ingen alkohol, inget sex, inga droger och sånt, ganska givna regler och dessutom regler man gått i genom minst 100 gånger... I vilket fall var det en riktigt trevlig kväll!
Nu ligger jag och pratar lite med Gabriella och Gabs, jätte roligt att prata med dom igen!!! Puss

Lite allmänt om hur jag bor

Okej, efter att ha bott här i 4 dagar nu börjar jag inse mer och mer vad det är för slags område jag bor i... Och uhm... Det finns liksom inga sånna här områden i göteborg. Verkligen inte, för det första har 90% av alla husen här har pool. Alla kids har egna bilar, många av dom har två stycken (och tro inte att det är små volvos) porche, mercedes, range rovers osvosv. Min granne, som jag precis varit hemma hos (super snäll tjej btw) hon har en egen mini cooper och en jävligt stor BMW. Hon är 15 så ni vet. FEMTON!!!!! Alltså, vafan?! Hur jävla coolt tyckte inte vi torslanda kidz det var att ha egen moppe? Där sitter hon och har egen bil? TVÅ egna bilar? Och hon är ju inte ensam alltså, alla har bil. Väldigt stora bilar, och jävligt dyra. Här i Kansas får man börja köra bil när man är 14, när man är 15 får man köra till skola & vänner, och när man är 16 får man sitt vanliga körkort. 
Så för att sammanfatta lite, alla är svinrika. Och ja, det är lite speciellt. Får lite ångest ibland för alla bjuder mig hela tiden när vi åter ute, vilket vi gjort varje måltid förutan 1, dvs cirka 9 gånger på 4 dagar. Jag har inte fått betala en enda gång... Förut när vi gick till country clubben gick jag dit med plånboken, redo att betala men ickeee, det fick jag ej. 
Husen är enorma, finns inte ett enda som inte är tre våningar i princip. De flesta hus skulle jag tippa ligger på 400-500 kv-m. Plus en hugeee trädgård, vi har liksom en stor lekplats på vår trädgård, bara för sina egna barn. 
Wellwell, människorna är iallafall trevliga. Iallafall de flesta, vissa tror väll sig liiiite för mycket bara för att dom vet att dom har pengar men försöker att hålla mig borta från dom. 
Alla har en nanny som sköter ALLT åt dom och barnen är väldigt bortskämda skulle jag säga. Blir ju så när dom får allt dom vill ha...
Och det kanske låter som om att det är en dröm om att komma till ett väldigt rikt område, men det har sina för och nackdelar kan jag säga. Det är svårt att förklara nackdelarna men ja, allt är så otroligt annorlunda från hemma bara...
 
Ikväll har jag umgåtts med Katie och Karoline. Kommer aldrig sluta vara avundsjuk på livet dom lever här, så otroligt mycket bättre än svergie. I vilket fall var det hur trevligt som helst! Hade jätteroligt verkligen!! Hade bara hälsat fort på Katie häromdagen och Karoline har jag aldrig träffat innan men dom var supertrevliga! 
Vi gick först och åt, sen gick vi hem till Katie och var där lite, sen träffade vi några utav killarna som går på skolan så åkte vi runt i bilarna lite. Det var kuuul. 
Tänkte nana nu. Ledsen för långt inlägg, men nu vet ni lite mer. Puss!

Tennis

Gokväll på er hemma i svergie! Hoppas ni har det bra. 
Jag har varit i Kansas i några dagar nu och änså länge har jag inget att klaga på. Vädret är skönt, jag bor hur bra som helst och nu ska jag och Michaela snart gå över till the country club och spela tennis. Ikväll ska jag på middag med två tjejer som bor i samma område, två hus från mig. Verkar jätte snälla, har bara träffat en av dom en gång och hon smsade precis och frågade om jag ville ses. Sånt som aldrig händer i sverige for sure. 
All right, ska gå till tennisen nu. TTYL. 
Vicke and Wille at camp

Gabriella

Här är den andra Gabriella, henne träffade vi på Arlanda i stockholm och sen efter det var det vi tre hela tiden. Kan inte beskriva tillräckligt många gånger hur roligt vi hade tillsammans. Världens bästa resa helt klart!!! Hon är från stockholm men bor nu i Texas, vilket inte är sååå himla långt ifrån mig faktiskt:) Checka in hennes blogg där hon skriver om hennes nya liv. Mina underbara Gabriellor!
 
 

Some pics from NYC


Bloggtips

Vill verkligen tipsa er om min fina vän Gabriellas, blogg -även kallad gabs då det var två gabriellor i gänget. Men denna lilla grejen träffade jag iallafall på landvetter. Som jag skrivit innan så var det bara tre stycken som flög från gbg, jag Gabs och Oskar. Vi alla kom överrens hur bra som helst och jag & gabs hade hur jävla roligt som helst efter att bara ha känt varandra i några timmar. Vi umgicks hela lägret och hade så otroligt kul tillsammans, utan henne och Gabriella hade lägret inte alls varit lika roligt som det faktiskt var!!! 
Nu har hon iallafall startat sitt nya liv i......... Alaska!!! Så himla häftigt verkligen! Verkligen ett sånt ställe man aldrig åker till om man inte blir placerad där som en utbytesstudent typ... I vilket fall ska ni verkligen checka in hennes fina blogg. Hennes personlighet är helt underbar och likaså är hennes klädstil!!! 

(Klicka på bilden för att komma till hennes blogg)

New york prep course

Måste säga att denna senaste veckan i NY tillsammans med STS har varit den bästa på så otroligt länge. Efter den jobbiga sommaren jag haft kände jag för första gången att jag var glad och ''lycklig''. Måste varit den första veckan på hela sommaren jag inte fällt en enda tår. Jag tänkte iallafall berätta lite om min fantastiska vecka från dag 1. 
 
Först var det bestämt att jag skulle åka den 8de från Sverige till NY men eftersom jag skulle flyga från gbg var vi tvugna att flyga dagen innan för att sen hinna med det tidiga planet från stockholm. Det var jag, Gabriella, Oskar och Atle som var vår ledare som åkte tillsammans. Alla var jättesköna och jag & gabs klickade DIREKT vilket var himla skönt då vi höll ihop resten utav veckan. 
Vi sov iallafall på hotell för att sen gå upp vid 5 för att dra oss till arlanda och träffa alla de andra utbytesstudenterna från sverige. Vi åkte sen därifrån till london och sen till NY. När vi kom fram till collaget vi skulle bo på fixade vi nycklarna sen beställde vi hem pizza som vi åt. 
 
Dagen efter gjorde vi inget speciellt, gick en liten guiding tour runt omkring på campus och hade lite lära känna varandra lekar. Vi blev även indelade in i lag och efter testade vi på vår första amrikanska sport, nämligen baseball. Det var verkligen hur roligt som helst! 
 
Dag tre bestod av en rund tur runt manhattan, typ central park, f.d world trade center, times square osvosv och sen blev vi avsläppta i SOHO i några timmar för att göra lite shopping. Så himla mysigt att gå omkring där med sina vänner. På kvällen testade vårt lag på amrikansk football, vilket INTE var min grej. När vi kom hem testade vi på konstsim, haha det var faktiskt ganska roligt!
 
Dag fyra stannade vi på campus hela dagen för att ha lite lektioner och träna inför vår show vi skulle ha sista kvällen. Som för i övrigt var ganska roligt! När vi kom hem testade vi på konstsim, haha det var faktiskt ganska roligt! Och även cheerleading vilket var jättekul!
 
Dag fem åkte vi in till NY igen för ännu mer shopping. Då var vi runt times square, madison ave och fifth avenue. Efter typ två timmar åt vi lunch på Planet hollywood som motsvarar typ hard rock cafe. Sen tre timmar till med mer shopping. Tror inte ni fattar känslan av att gå runt i NY ensam med sina underbara vänner, den lyckan är svår att uppnå!! 
Vid 7 tiden samlades vi igen och åkte en båt runt manhattan. Sååå himla fint var det! Vi började när det var ljust och åkte runt tills det blev solnedgång. Otroligt vackert! 
När vi kom tillbaka med färjan stod det limosiner och väntade på oss, så vi åkte limo till times square och kollade lite eftersom det var mörkt då, allt var så himla fräckt. 
Detta måste ha varit den bästa dagen på hela lägret faktiskt!
 
Dag 6 spenderades på campus, vi hade en U.S history class som var väldigt intressant. Mest för att få en inblick på hur vissa high school lärare kan vara och hur klasserna kan se ut och handla om. Efter lektionen skulle vi egentligen åkt till en strand men det regnade en del så vi åkte till ett SJUKT stort shopping mall och spenderade några timmar där. Dock va jag, gabs och Gabriella så trötta på shopping så vi satte och vid starbucks och lånade deras WIFI några timmar istället. 
 
Dag 7 hade vi vår show inför alla grupper. Det var sååå himla roligt att se dom andra. Vår grupp vann, hihi. 
På kvällen åkte vi tillbaka in till manhattan för att titta på spiderman på broadway. Jävligt häftigt måste jag säga att det var! Detta var även vår sista kväll tillsammans...
 
Dag 8... Departure day:((( Vi gick upp 4 på morgonen för att åka till flygplatsen. Så himla sorgligt att behöva skiljas från mina Gabriellor. Vi har verkligen bivit så otroligt bra vänner på bara några dagar. Utan dom hade jag absolut inte haft så otroligt roligt som jag hade. 
Kan helt ärligt säga att detta varit en utav dom bästa veckorna i mitt liv. Helt utan att överdriva. SÅ roligt hade vi!
 
STS har VERKLIGEN lyckats med detta lägret. Tycker att dom gjort det så otroligt bra! Har inget att klaga på iöverhuvudtaget!

In NY

(Vet att det är samma låt som på den förra, men det var den enda jag hade på mobilen och kom på det efter att jag laddat upp den)

Framme

Okej, nu har jag kommit fram till Wichita. Känns jättebra verkligen men lite konsigt, sjukt svårt att beskriva. Min värdfamilj kom och hämtade mig på flygplatsen och fyyy va nervös jag va. Tur att jag somnade på båda planen annars hade jag säkert börjat lipa hela resan. 
I vilket fall så åkte vi och åt lunch på vägen hem. Nu har jag packat upp lite, jag och Michaela & Will som barnen heter kommer väldigt bra överrens vilket känns skönt. Dom är inte blyga eller nånting vilket är jättekul. 
Wilma (min local coordinator) har precis varit här och hälsat på en sväng vilket var trevligt. 
 
Är så otroligt trött just nu, det är så himla mycket blandade känslor inuti mig. Känns som att jag kan börja gråta när som helst typ, inte för att jag är ledsen egentligen utan för att allt är så himla nytt. Familjen är jätte härlig, och det är tur att dom har barn för W och M är med mig hela tiden typ. W fyller förresten år idag också så tror vi ska gå bort till poolen senare för att äta middag. 
Saknar dock mina vänner väldigt mycket, känns ovant att inte ha dom omkring mig när vi umgåtts 24/7 i en vecka...
 
 

Chicago

Hello everybody, sitter just nu på flygplatsen i Chicago helt ensam. Jag och en norsk tjej flög hit tillsammans men hon skulle till ett annat ställe än jag. Så nu sitter jag i gaten G19 mot Wichita KS. Är så sjukt nervös kan inte ens prata!! Hoppas det släpper snart... 
Har även sagt farväl till alla mina vänner nu också, och som jag trodde kom tårarna på planet när man verkligen inser att man är ensam. Åhhh, kommer sakna dom så himla mycket!!! Kommer säkert sitta och lipa på detta planet också... 
Nu roppar dom upp i högtalarna att det är dax att gå... Jag dör nu, puss. 
 

Manhattan

Some pictures... From Gabriella

Havin the best time ever

Heeej!!! Finns s[ himla mycket jag vill ber'tta men tycker det 'r j'ttesv[rt. Som ni ser fattas det tre bokst'ver och d[ blir det automatiskt jobbigare att skriva...
Ig[r var vi iallafall p[ manhattan igen och fyfaaan, m[ste varit en av dom b'sta dagarna p[ l'nge!!! G[r int eens att f;rklara hur bra detta l'gret varit. TACK sts!
Vi h;rs n'r jag har WIFI ist'llet s[ jag kan blogga med mina egna bilder och egna dator. Ha det super, puss!
 

Going to NYC


Macbook Air

 
Något som jag ville ha innan jag åkte var en ny dator. Jag har alltid föredragit PC men eftersom jag älskar apple så tänkte jag att mac blir nog jättebra för mig trotts allt. 
Nu har jag haft den några dagar och jag älskar den! Helt perfekt är den, jätte lätt att bara med sig och väldigt lätt att använda. Big love,
 

:))))

Ar framme i NY nu och allting ar hur bra som helst. Vi har precis haft en liten guiding tour runt omkring omradet och skall strax borja var forsta lektion. Far se hur det blir. Har iallafall hittat fler datorer nu sa tror nog det kan bli lite uppdatering trots allt. Hoppas allting ar super i gbg, jag mar for tillfallet hur bra som helst! Det ar valdigt varmt har nu, dock sa regnar det lite vilket ar lite synd. Men nu skall jag ga, ha det bast! Puss!!!

Lite av shoppingen...

dr demin byxor ♥ långarmad gant piké ♥ chipie skor ♥ sandaler från michael kors ♥

ON OUR WAY!!!


Hey from sthlm

Hellu! Nu ligger jag och Gabriella i sängen här på hotellet. Resan hit gick jättebra!! Vi var tre stycken som åkte från gbg + ledaren och vi alla klickar hur bra som helst! Resan har verkligen börjat perfekt! 
Imorgon ska vi gå upp kvart i fem för att äta frukost och sen dra ut till flygplatsen för att träffa 8 utbytisar till. Blir säkert jätteroligt! 
Vi ligger här och tittar lite på BBC men ska väll släcka ner strax och sova. Det blir en väldigt lång dag imorgon... Först till london och sen till NY. Wohooo, äntligen är jag påväg! 
 

LET'S GO!

NU HAR JAG PACKAT ALLT SÅ NU DRAR JAG!!!!!!
 

Leaving swe

Nu har precis mina fina vänner åkt hem... Var såklart jättetråkigt att säga hejdå men jag tror inte jag förstått det än och på så sätt blir jag inte ledsen just nu. Det kommer ju sen när man sitter på planet för det är då man inser på riktigt att man ska härifrån i ett år... Väldigt svårt att greppa innan faktiskt. 
Det var i vilket fall så himla kul att en del kunde komma hit nu innan och säga hejdå, man blir ju så himla glad! Amanda hade bakat så vi fikade även lite och sen fick jag en jättefin och betydelsefull present från Amanda och Issa!!! Love you guys. 
 

:)

Godmorgon! Klockan är halv 12 och jag har varit vaken i några timmar nu. Några vänner kommer snart hit för att säga hejdå innan jag åker. Stressen börjar avta lite nu... Har kännt mig stressad i flera dagar nu, har liksom inte kunnat slappna av ordentligt vilket är väldigt jobbigt. Men nu känns allt bättre, packningen är också klar nu och jag har koll på alla tusen miljoner papper som skall med! 
Ska alltså till sthlm nu och sova på något hotell där tillsammans med andra STSare från gbg. Sen går planet till london imorgon, där vi möter upp resten av alla utbytisar som ska till NY. Från london åker vi till JFK där vi blir upphämtade med buss för att åka ut till New Rochelle collage där vi ska tillbringa 7 dagar tillsammans! Vad jag har förstått finns det inte wifi där så tror inte det kommer bli så mycket uppdatering tyvärr... Men vi får se! 
 
Hoppas ni får det super iallafall så hörs vi mer senare! Antagligen i sthlm. Puss
Sista hissbilden:((( Hahah

Monopol

Har spenderat hela kvällen med pappa och Gustav framför monopol. Det var alltid nånting vi gjorde förr, spelade massvis med spel, pusslade och bara umgicks. Nu händer det aldrig, vilket jag tycker är jättetråkigt. Men idag satte vi oss ner och började spela, och gud va roligt det var! Jättemysiiiigt tycker jag. Speciellt eftersom jag aldrig umgås med min bror... 
Nu tänkte jag sova, om det är möjligt... Så fort man slänger ner datorn börjar man fundera på hur morgondagen kommer se ut... 
Puss
 

Några farväl senare

Fullspäckad dag idag. Började dagen med att stryka alla mina byxor, efter det städade jag lite och sen kom mamma + my beloved cousins. Vi packade en del, lekte lite på lekplatsen utanför sen åkte vi till kungälv för att äta lunch. Efter det åkte vi ut till kode där mina andra kusiner bor. Blev en ännu mer lek innan vi fikade lite. Har haft en sån underbar dag. Kommer sakna alla så otroligt mycket, trodde inte det skulle vara några problem känslomässigt för mig att åka, men där hade jag fel. Det var jobbigare än vad jag trodde... 
Imorgon har jag iallafall halva dagen på mig att fixa klart allting! Jag åker härifrån vid halv 4 tiden för att samlas på landvetter 17.15. 
Nu är det verkligen dax, det så OTROLIGT svårt att förstå för mig. Sjukaste nånsin!!! Sista natten i gbg nu, ska njuta ordentligt! 
Här får ni lite bilder ifrån idag, pusspusspusss
 

Underbara västkusten...

WOW! Haft sånna sjukt intensiva dagar nu det senaste så har inte kunnat pustat ut en sekund känns det som. Men har haft tre väldigt bra dagar, när mamma är hemma känns allting så mycket lättare. I lördags åkte vi ut till Orust där vi spenderade natten, sen tidigt upp för att åka båt ut till koster där vi spenderade några timmar i solen och sen vidare till galtö för mat och dricka.
Har i vilket fall sagt hejdå till en liten del av familjen nu, men resten blir väll imorgon och på onsdag. Sjukaste att jag åker då!!! Har bara en hel dag kvar här hemma sen sticker jag till Stockholm med några andra STSare och sover där för att sen gå upp tidigt för att åka till NY!!!! Så sjukt nervös, taggad, glad, excited, ledsen, orolig, allt!!! Har inte greppat det än...
Tänkte visa lite bilder från helgen, haft super mysigt verkligen! Hörs imorgon:))

lite shopping jao

 

Hahah

Haha, tittade på miley cyrus video ''We can't stop'' och såg senare denna parodien och tyckte den va sjukt kul! Man bör ju ha sett den vanliga innan för att fatta. Kolla på den här

RSS 2.0